OVER ELISA

ELISA maakt Nederlandstalige nummers met een boodschap. Met teksten geïnspireerd door mensen om zich heen, brengt zij nummers met een boodschap. Uit het hart gegrepen. Vertellend en melodieus. ELISA start in 2006 met band ‘PUUR’. Nederlandstalige nummers met als rode draad de liefde. In 2011 wordt ‘De rode draad’ uiteindelijk de titel van een album, met elf songs. Na de geboorte van haar dochter en vele liedjes verder, neemt ELISA in 2016 het besluit om te gaan schrijven over iets wat haar nauw aan het hart gaat. Het moederschap. Begin 2017 vraagt de band aan moeders op Facebook naar hun ervaringen en of ze die met de band willen delen, met de belofte om eerlijke liedjes te gaan schrijven over deze en hun eigen verhaal .’PUUR’ wordt ‘PUUR Project Mama’ en brengt onder die naam 10 nummers uit. Twee daarvan worden in opdracht van en in samenwerking met het zeer bekende WIJ uitgebracht. De liedjes van ‘PUUR’ en ‘PUUR Project Mama’ zijn onder het kopje Muziek terug te luisteren en in zijn geheel op Spotify en Itunes. Met het idee om nog diverser repertoire te kunnen brengen en een gezicht te geven aan de muziek, besluit zangeres Elisa om verder te gaan onder eigen naam ELISA. De eerste single onder deze naam is ‘Ik vecht’ gevolgd door ‘Onverschilligheid. Waarin voor het eerst wordt samengewerkt met videoproductiebedrijf Mamascreen waaruit verschillende prachtige videoclips voortvloeien. In 2019 brengt ELISA naast eigen werk ook verschillende covers en vertalingen uit op Facebook. Eind december komt de vertaling van het nummer ‘My grown up Christmas list’ (Grote mensen wens) van David Foster uit. Een prachtige videoclip van Mamascreen toont voor het eerst ELISA als het duidelijke gezicht. Begin 2020 wordt ELISA met haar oudbandgenoten van Puur, genomineerd voor een Edison Award voor het meeschrijven aan het album van niemand minder dan Trijntje Oosterhuis. Na een wervelende periode door Covid en het gedwongen stil zitten weet ELISA toch nieuwe nummers te schrijven. Ditmaal persoonlijker en meer eigen. In mei 2022 brengt ze haar eerste nieuwe single sinds Corona uit; ‘De dag dat jij verscheen’. Over haar zoontje. Waarin ze zich afvraagt of ze net zoveel van een tweede kindje kan houden, als haar hart al zoveel liefde heeft voor haar eerst geboren kindje. Rami geeft met zijn geboorte het antwoord al;
‘En mijn hart werd tien keer groter, op de dag dat jij verscheen.’ dat lovend wordt ontvangen. Een Moederdagconcert op 8 mei geeft weer wat ELISA zo sterk maakt, haar eigen liedjes klinken helder en sterk in de zon op het gras bij de Brielsche Aap in Brielle. De nummers worden met een lach en een traan ontvangen. Quotes over die middag; ‘Je hebt in jouw liedjes perfect weten te verwoorden hoe het is om moeder te zijn. Jij kan gevoelens verwoorden die, voor ik jouw liedjes hoorde, voor mijn gevoel niet in woorden uit te drukken waren. En dat met die prachtige stem en schitterende melodieën’.

In de zomer van 2022 zal ELISA nog een aantal nieuwe singles opnemen en uitbrengen. Uiteraard weer met bijpassende prachtige videoclips in samenwerking met About Neo en Mamascreen.
Nog meer naar binnen kijkend, krachtig en ongewoon gewoon mooi.

Om ELISA te volgen, klik op de icoontjes links op de pagina en ontvang als eerste nieuwe berichten en nummers.